Doorgaan naar hoofdcontent

'Het is tijd om ongelijkheid beter aan te pakken: via de cijfers'

 
'Het is tijd om ongelijkheid beter aan te pakken: via de cijfers'

Vrouwen komen niet vooruit, en de enige manier om dat te verhelpen is met meer data en experimenten, aldus Natascha Wagner, hoogleraar Ontwikkelingseconomie, in haar oratie op 6 oktober aan de Radboud Universiteit.Saxion ontwikkelt tool die artrose-patiƫnten helpt bij betere balans in belasten van gewrichten
Door vergrijzing krijgen steeds meer mensen last van gewrichtsslijtage, ook wel artrose genoemd. Hoe kunnen patiƫnten, samen met hun fysiotherapeut, de beste balans vinden bij het belasten van hun gewrichten? Is het mogelijk om daarmee bijvoorbeeld een knieoperatie zo lang mogelijk uit te stellen? Een tool, gebaseerd op sensoren en artificial intelligence, gaat die beslissingen ondersteunen. Remko Soer vertelt over het omvangrijke LoaD-project waarmee Saxion en partners, deze maand starten.


51e Huizingalezing door Gunay Uslu, staatssecretaris Cultuur en Media
Op vrijdag 9 december 2022 spreekt Gunay Uslu de 51e Huizingalezing uit in de Pieterskerk in Leiden. Cultuurhistoricus Uslu is de huidige staatssecretaris van Cultuur en Media. De titel van haar lezing luidt: 'Hoe Nederland cultuur waardeert. Van cultureel nationalisme tot corona en daarna (1872-2022 en verder)'.


Giuseppe Tartini-prijs voor alumnus Runa Kimura


Het mbo doet 't: "Als je elektrische auto's niks vindt, dan kun je beter een ander vak kiezen"
Lees verder


Actueel onderwijsnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.