Doorgaan naar hoofdcontent

De Nederlandse Onderwijspremie 2023: voor mbo, hbo en wo

 
De Nederlandse Onderwijspremie 2023: voor mbo, hbo en wo

In oktober opent het NRO de call om onderwijsteams voor te dragen voor de Nederlandse Onderwijspremie. De Nederlandse...Zes NWO-beurzen voor FGW'ers: dit gaan de wetenschappers doen
Zes projecten van de Faculteit Geesteswetenschappen hebben onlangs een subsidie van maximaal 750.000 euro uit de NWO Open Competitie ontvangen. Betrokken wetenschappers vertellen hoe ze dit geld gaan besteden.


Historicus Gert Oostindie is de nieuwe Cleveringa-hoogleraar
Gert Oostindie, emeritus hoogleraar Koloniale en postkoloniale geschiedenis, is dit jaar de nieuwe Cleveringahoogleraar van de Universiteit Leiden. Hij is op 4 oktober door de universiteit benoemd. In zijn oratie op 24 november, getiteld Moed en Miskenning, spreekt hij over (academische) vrijheid in relatie tot de koloniale en universitaire geschiedenis.


Ewine van Dishoeck interviewt minister Dijkgraaf - Sterrenkunde viert 60 jaar ESO
Met een speciaal symposium in museum Boerhaave vierde ESO op maandag 26 september haar 60-jarig bestaan. Meer dan 100 wetenschappers, politici en mensen uit de industrie waren aanwezig om terug te kijken op samenwerkingen, mijlpalen en ontdekkingen. De Leidse astrochemicus Ewine van Dishoeck was één van de voorzitters.


Stress op het kinderdagverblijf
Voor haar proefschrift 'Settling in' onderzocht Sanne de Vet het ervaren van stress door jonge kinderen die naar de kinderopvang gebracht worden. De resultaten laten zien dat een aanzienlijk deel van deze kinderen én ook hun ouders dan stress ervaren. Na het brengen ervaren de kinderen ook nog geruime tijd stress, onafhankelijk van de kwaliteit van de opvang. Promotie 5 oktober.


Actueel onderwijsnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.