Doorgaan naar hoofdcontent

Congres over Kinderrechten en Migratie

 
Congres over Kinderrechten en Migratie
Stichting Migratierecht Nederland en het Europa Instituut van de Universiteit Leiden organiseren gezamenlijk het congres Kinderrechten en migratie dat zal plaatsvinden op 26 januari 2023 te Leiden. Op het congres zullen wetenschappers, advocaten, rechters, beleidsmaker, en andere professionals uit de migratierechtspraktijk en aanverwante vakgebieden spreken en discussiƫren over migratierechtelijke thema's die raken aan kinderrechten.


Waxinelichtjes in plaats van een kachel deze winter?
De hoge gasprijzen raken de een net wat harder dan de ander. Je zou natuurlijk de radiator uit kunnen laten en een paar extra truien aan kunnen doen, maar er is ook een alternatief in omloop: waxinelichtjes onder een bloempot. Jan Aarts onderzocht voor Omroep West of dat nou wel zo voordelig is.


Mariska Kret in diverse media voor Ig Nobelprijs
Mariska kret heeft samen met Eliska Prochazkova een Ig Nobelprijs ontvangen voor onderzoek naar de 'romantische klik'. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan wetenschappelijk onderzoek dat je in eerste instantie aan het lachen maakt, maar je ook aan het denken zet. Kret was onder meer te gast bij OP1 om te vertellen over haar onderzoek.


Gros verzoeken om asielzoekers over te dragen aan ander EU-land leidt tot niets
Ruim tachtig procent van de Nederlandse verzoeken om asielzoekers terug te sturen naar het land waar ze eigenlijk asiel hadden moeten aanvragen, leidt tot niets. Dat blijkt uit recente cijfers die de NOS heeft opgevraagd bij het ministerie van Justitie. Dat percentage geldt voor 2020, het jaar waarvan alle procedures zijn afgerond. Het overgrote deel van de asielzoekers die op basis van de zogeheten Dublin Verordening ergens anders asiel moeten aanvragen, verdwijnt voor vertrek namelijk in de illegaliteit, geeft het ministerie als een verklaring.


Leraar van het jaar is optimistische influencer


Actueel onderwijsnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.