Doorgaan naar hoofdcontent

Radboudpenning voor Mirjam Ernestus en René Hagels

 

 
Radboudpenning voor Mirjam Ernestus en René Hagels

Dit jaar gaat de Radboudpenning naar Mirjam Ernestus en René Hagels. Zij ontvangen de penning tijdens de viering van de 99e Dies Natalis op 20 oktober 2022.
 
Scholen voor speciaal basisonderwijs krijgen steeds meer aanvragen binnen


Het aantal aanvragen voor het speciaal basisonderwijs in Amsterdam is vorig jaar flink toegenomen. Vorig schooljaar kwam er een vijfde meer aanvragen van reguliere scholen binnen dan het jaar ervoor. Samenwerkingsverband Amsterdam-Diemen ziet het systeem vastlopen door de snelle toename van het aantal leerlingen in het speciaal onderwijs. Dit me...
 
Universiteit Leiden beëindigt deelname in de EUniWell-pilot
Universiteit Leiden heeft besloten om zich met ingang van 1 januari 2023 als partner terug te trekken uit EUniWell. Gezien het belang van synergie in de internationale portfolio en de onderzoeks- en onderwijsagenda's heeft de Universiteit Leiden recentelijk besloten om in te gaan op de uitnodiging om deel te nemen aan het Europese netwerk van onderzoeksintensieve universiteiten, Una Europa. We hebben de mogelijkheid onderzocht om onze rollen binnen beide allianties te combineren, maar we zijn tot de conclusie gekomen – mede gezien de beperkte middelen – dat hier niet voldoende synergie mogelijk is.


Actueel onderwijsnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.