Doorgaan naar hoofdcontent

RAAK-subsidie voor meten van gewasgroei

 
RAAK-subsidie voor meten van gewasgroei
De lectoraten Smart Sensor Systems en Fotonica van De Haagse Hogeschool gaan de komende 4 jaar onderzoek doen naar de inzet van sensoren, data en data-analyse in de glastuinbouw. Samen met Hogeschool Inholland, Lentiz MBO en meerdere technisch toeleveranciers, veredelaars en telers in de regio Westland willen de lectoraten een grote stap zetten naar grootschalige toepassing van sensortechnologie voor het volgen van gewasgroei. Het team heeft een RAAK-mkb subsidie ontvangen die het onderzoek m...


Zelfcategorisering door mensen van kleur belangrijk voor antidiscriminatiedata


Er zijn weinig gegevens beschikbaar over migratieachtergrond, etniciteit of racialisering van de medewerkers van Nederlandse universiteiten. Het verzamelen van deze data is omstreden, maar kan bijdragen aan de bestrijding van racisme en discriminatie. De Jonge Akademie onderzocht de mogelijkheden voor verzameling van antidiscriminatiedata, waari...



Google Maps voor handelsroutes 14de tot 17de eeuw

Hoe lang duurde het zo'n 600 jaar geleden om van Eindhoven naar Deventer te komen? Dat kun je berekenen in de vernieuwde versie van Viabundus, een soort Google Maps voor de jaren 1350 tot 1650.



Gerrard Boot en Yvonne Erkens naar jaarlijkse conferentie EALCJ
Erkens en Boot hebben van 8 tot 10 september 2022 deelgenomen aan een congres van de European Association of Labour Court Judges. Op uitnodiging van het Griekse afgevaardigde vond de conferentie plaats op Hydra. De EALCJ is een vereniging van rechters uit alle landen van de EU.


Herhaalprik coronavirus onder jongeren niet erg populair


Veel ouderen willen graag een nieuwe vaccinatie tegen het coronavirus krijgen. Onder jongeren is de animo veel minder groot. De nieuwe inentingscampagne begint maandag. De herhaalprik moet mensen helpen beschermen voor het geval er een nieuwe coronagolf in de herfst of de winter komt.



Actueel onderwijsnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.