Doorgaan naar hoofdcontent

Oratie prof. dr. Nicole L. Immler @ Pieterskerk Utrecht

 
Oratie prof. dr. Nicole L. Immler @ Pieterskerk Utrecht


CO2-meter moet in ieder klaslokaal en extra ondersteuning bij inzet luchtreinigers
De afgelopen maanden is door het harde werken van vele scholen en gemeenten de ventilatie van schoolgebouwen verder verbeterd. Honderden scholen hebben gebruik gemaakt van het hulpteam ventilatie en in duizenden klaslokalen zijn CO2-meters geplaatst. Maar nu de coronabesmettingen weer langzaam toenemen, is het belangrijk om ook op het aantal scholen waar ventilatie nog onvoldoende op orde is, te zorgen dat alles uit de kast wordt getrokken om de ventilatie ook daar vlot te trekken. Daarom wordt het verplicht om in alle lokalen een werkende CO2-meter op te hangen. Ook krijgen scholen extra hulp en ondersteuning om luchtreinigers in te zetten. Dit heeft minister Wiersma aangekondigd in een brief aan de Tweede Kamer.


Dyslexie: de kansen op een rij

Het dyslectische brein heeft veel voordelen. Tijd voor méér positieve aandacht voor dyslexie.

Het bericht Dyslexie: de kansen op een rij verscheen eerst op Onderwijs van Morgen.'Elke keer verrassen de studenten me met hun ideeën'
Hij werkte jaren in de bouwwereld maar zette een vervolgstap naar het onderwijs, vertelt Arthur Timmerhuis. Ruim twee jaar is hij nu docent Bouwkunde bij Saxion. "Als ik studenten uitdaag om na te denken over het verschil dat zíj in de toekomst van de bouw kunnen maken, verrassen ze me juist weer met hun eigen frisse blik. Daar word ik heel vrolijk van."


Aan de Tweede Kamer - Voortgangsbrief ventilatie op scholen en langetermijnaanpak onderwijshuisvesting


Actueel onderwijsnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.