Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe lector houdt intreerede ‘Inclusie gaat over macht...

 
Nieuwe lector houdt intreerede 'Inclusie gaat over macht...
Inclusief onderwijs staat hoog op de agenda van De Haagse. Sinds 1 januari 2021 is Naomi van Stapele lector Inclusive Education bij kenniscentrum Global & Inclusive Learning. 16 september geeft ze haar intreerede. "Inclusie gaat over het tegengaan van macht. En dat vereist radicaal kritisch denken."


Hoe kun je het publiek in je wetenschappelijk onderzoek betrekken?
Burgers uitnodigen om dieren te monitoren, planten te fotograferen of watermonsters te verzamelen. Het zijn enkele mogelijkheden van Citizen Science. Dit burgerwetenschap neemt toe in populariteit, als een effectieve en impactvolle wijze van data verzamelen, maar ook om de samenleving te betrekken bij de wetenschap. In Nature reviews methods primer staat nu een gids voor milieuonderzoekers en ecologen, om hen te helpen Citizen Science in hun onderzoek te verwerken.


Video: Dit was de INTRO 2022
Je studie bij Saxion start natuurlijk met de INTRO. En je weet wat ze zeggen over een goed begin... Bekijk nu de aftermovie!


Johan Visser wint Fruinprijs 2022
Er zijn weer veel goede scripties geschreven het afgelopen jaar, en vier daarvan zijn genomineerd voor de Fruinprijs. Voor het eerst na de coronajaren kon deze prijs weer worden uitgereikt tijdens de opening van het academisch jaar van de opleiding Geschiedenis.


Meer aandacht dan ooit voor digitalisering bij de overheid: 'Een goede zaak'
Staatssecretaris van Digitalisering Alexandra van Huffelen geeft maandag 12 september een gastcollege in Wijnhaven over de ambities van het kabinet op het gebied van digitalisering. Bram Klievink, hoogleraar digitalisering en publiek beleid én oprichter van The Hague Centre for Digital Governance, zal het gesprek leiden. 'Digitalisering is geen niche onderwerp meer. Er zijn meer mensen dan ooit die werken rond het thema van ict en openbaar bestuur en dat is een goede zaak.'


Actueel onderwijsnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.