Doorgaan naar hoofdcontent

Minister Rob Jetten: energietransitie is onmogelijk zonder mbo'ers

 

 
Minister Rob Jetten: energietransitie is onmogelijk zonder mbo'ers


Minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) heeft bij de opening van hun nieuwe onderwijsjaar in het Alfa-college in het Drentse Hoogeveen gezegd dat mbo-studenten onmisbaar zijn bij de energietransitie. "We hebben jullie nodig om huizen te isoleren, om processen in fabrieken te verduurzamen en onze auto's elektrisch te laten rijden", aldus Jetten.
 
Oratie: 'Disciplines verbinden helpt wetenschap en zorg verder'
Op vrijdag 9 september spreekt hoogleraar Maag-, Darm-, en Leverziekten Jeanin van Hooft haar oratie uit met als titel: 'De scope van verbinding.' Ze benadrukt de waarde van samenwerken en verbinden voor wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast pleit ze voor meer diversiteit, talentvolle mensen zijn volgens Van Hooft immers gelijk verdeeld over onder meer gender, religie en afkomst. 
Groningen zoekt 'junior energiecoaches' die energie gaan besparen


'Welke apparaten slurpen de meeste stroom?' En: 'Hoeveel lampen branden er in huis?' Een paar van de vragen die aan de orde komen in het spel Junior Energiecoach. In de gemeente Groningen kunnen gezinnen met kinderen tussen de 7-12 jaar meedoen aan het spel. Door leerzame challenges, puzzels, experimenten en winacties ontdekken gezinnen waar ze ...Actueel onderwijsnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.