Doorgaan naar hoofdcontent

Mariëlle Bruning: 'Blij met toezegging minister over juridische steun bij uithuisplaatsing'

 
Mariëlle Bruning: 'Blij met toezegging minister over juridische steun bij uithuisplaatsing'
Minister Weerwind voor Rechtsbescherming wil dat bij uithuisplaatsingen het hele gezin juridische steun krijgt. Die toezegging doet hij naar aanleiding van het onderzoek van de Universiteit Leiden naar de Wet herziening kinderbeschermingsmaatregelen.


Nieuwe gedragscode VISTA college
De nieuwe gedragscode sociale veiligheid van VISTA college die is vastgesteld door het CvB is vandaag gepubliceerd. Vanaf vandaag is deze code -die geldt voor... Lees verder...


Meer grip nodig op onzichtbare belangen
Bij de toeslagenaffaire bleven bepaalde maatschappelijke belangen lang uit het zicht van politiek en bestuur. Bij de boerenprotesten bleven de grote economische en politieke belangen die erachter schuilden juist lang uit het zicht van de samenleving. Hoogleraar Public Governance and Civil Society Caelesta Braun vertelt in haar oratie op 16 september waarom zij onderzoek doet naar dit soort ongekende belangen.


Maandag 19 sept. 17:30 uur - feestelijke prijsuitreiking Top Naeff Prijs, André Veltkamp Beurs en Henny Kamerman Dansersprijs


Kamerbrief Instelling Adviescollege landelijke publieke omroep
Staatssecretaris Uslu (OCW) informeert de Tweede Kamer over de instelling van een adviescollege voor de landelijke publieke omroep. Het adviescollege zal adviseren over toelatingscriteria en verantwoordingscriteria voor de landelijke publieke omroep. Daarnaast zal het een voorstel doen voor een nieuwe systematiek voor de beoordeling van (toekomstige) landelijke omroepen.


Actueel onderwijsnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.