Doorgaan naar hoofdcontent

Jonge vrouwen en biseksuele personen vaakst slachtoffer van seksuele intimidatie

 

 
Jonge vrouwen en biseksuele personen vaakst slachtoffer van seksuele intimidatie


Bijna een kwart van de jonge vrouwen van 18 tot 24 jaar heeft in 2020 aangegeven dat ze in de twaalf voorafgaande maanden slachtoffer is geworden van offline non-verbaal seksueel grensoverschrijdend gedrag. Zij kregen -bijvoorbeeld- ongevraagd en ongewild geslachtsdelen te zien. Daarnaast maakte een vijfde van de 16- tot 18-jarige vrouwen online...
 
Hoe Eline marketing met diabetesinnovatie combineerde: 'Ik wil mensen helpen naar een gezonder leven'
Eline Brok deed tijdens de opleiding Commerciƫle Economie haar scriptie-onderzoek voor een bedrijf dat bezig is met de ontwikkeling van een kunstmatige alvleesklier voor diabetespatiƫnten. Met veel interesse voor en ervaring in dit onderwerp heeft Eline haar afstudeerstage met een voldoende afgerond en nieuwe inzichten gebracht aan het bedrijf Inreda Diabetic. 
De nieuwste onderzoeken in kaart op de publieksdag Brein & Recht
Hoe interpreteert ons brein sporen? Is iemand met een hersenletsel aansprakelijk voor strafbare daden? En mogen we het gedrag van criminelen aanpassen door gerichte hersenstimulatie? Deze vragen stonden centraal tijdens de publieksdag Brein & Recht, die op 16 september werd georganiseerd door het Leiden Institute for Brain and Cognition van de Universiteit Leiden in samenwerking met de Gemeente Leiden. Belangstellenden maakten kennis met de nieuwste inzichten op het gebied van hersenonderzoek in relatie tot het strafrecht. Het programma bestond uit drie dagdelen waarin een tiental deskundigen verschillende thema's bespraken.


Actueel onderwijsnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.