Doorgaan naar hoofdcontent

Ionica Smeets en Alex Verkade kwartiermakers nationaal centrum voor wetenschapscommunicatie

 
Ionica Smeets en Alex Verkade kwartiermakers nationaal centrum voor wetenschapscommunicatie
Minister Dijkgraaf (OCW) heeft Ionica Smeets en Alex Verkade aangesteld als kwartiermakers van een nieuw nationaal centrum voor wetenschapscommunicatie. Dit nieuwe centrum stimuleert het gesprek tussen wetenschappers en de samenleving en gaat expertise verzamelen en delen, om zo wetenschapscommunicatie doeltreffender te maken. Ionica Smeets en Alex Verkade zetten zich allebei al jaren in voor een nationaal centrum wetenschapscommunicatie.


Hoe Eline marketing met diabetesinnovatie combineerde: 'Ik wil mensen helpen naar een gezonder leven'
Eline Brok deed tijdens de opleiding Commerciƫle Economie haar scriptie-onderzoek voor een bedrijf dat bezig is met de ontwikkeling van een kunstmatige alvleesklier voor diabetespatiƫnten. Met veel interesse voor en ervaring in dit onderwerp heeft Eline haar afstudeerstage met een voldoende afgerond en nieuwe inzichten gebracht aan het bedrijf Inreda Diabetic.


UG Eplores #2 | University of Groningen


Leids promovendus in KIJK over het simuleren van het heelal
Simulaties kunnen ons veel leren over het heden, verleden en de toekomst van het heelal. Sterrenkundigen gebruiken ze dus graag in hun onderzoek. Des te groter de simulatie, des te beter. Leids onderzoeker Evgenii Chaikin vertelt in KIJK Magazine waarom.


De nieuwste onderzoeken in kaart op de publieksdag Brein & Recht
Hoe interpreteert ons brein sporen? Is iemand met een hersenletsel aansprakelijk voor strafbare daden? En mogen we het gedrag van criminelen aanpassen door gerichte hersenstimulatie? Deze vragen stonden centraal tijdens de publieksdag Brein & Recht, die op 16 september werd georganiseerd door het Leiden Institute for Brain and Cognition van de Universiteit Leiden in samenwerking met de Gemeente Leiden. Belangstellenden maakten kennis met de nieuwste inzichten op het gebied van hersenonderzoek in relatie tot het strafrecht. Het programma bestond uit drie dagdelen waarin een tiental deskundigen verschillende thema's bespraken.


Actueel onderwijsnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.