Doorgaan naar hoofdcontent

‘Iedereen heeft wel een laatje met mobiele telefoons en andere elektronica’

 
'Iedereen heeft wel een laatje met mobiele telefoons en andere elektronica'
We recyclen de magneten van oude mobiele telefoons, harde schijven en elektrische auto's nog veel te weinig. 'Dat komt onder andere omdat mensen de gegevens die erop staan liever niet willen delen,' zegt Industrieel ecoloog René Kleijn in een uitzending van BNR.


Leidse wetenschappers organiseren eerste Week van het oude schrift
Deze maand is het tweehonderd jaar geleden dat het Egyptische hiërogliefenschrift is ontcijferd. NINO, het Taalmuseum, Things that Talk en het Rijksmuseum van Oudheden grijpen de gelegenheid aan om de eerste Week van het oude schrift te organiseren.


Promoveren kan straks in Twente én Münster


Een doctorsbul halen waarop de namen van én de Universiteit Twente én de University of Münster (WWU) prijken, na onderzoek in de laboratoria van beide universiteiten: dat is mogelijk na een overeenkomst die de Rectoren van beide universiteiten en de verantwoordelijke decanen hebben ondertekend op 31 augustus. Intussen zijn drie promovendi aan de...Bij Utrechtse studentensportverenigingen zijn nu ook mbo'ers welkom


Utrechtse mbo'ers mogen zich dit jaar voor het eerst inschrijven bij een aantal studentensportverenigingen. Het gaat dan om een proef van twee jaar waarbij honderd mbo'ers terecht kunnen bij studentensportcomplex Olympos en een aantal studentensportverenigingen zoals Trajectum en RUS. Utrecht is daarmee de eerste stad die studentensportclubs toe...Een mooie start van het nieuwe schooljaar bij #ArtEZ!


Actueel onderwijsnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.