Doorgaan naar hoofdcontent

Gezondheid en welzijn jongeren

 
Gezondheid en welzijn jongeren

Een onderzoek naar het welzijn en de gezondheid van Nederlandse kinderen van 11 tot en met 16 jaar.

Het bericht Gezondheid en welzijn jongeren verscheen eerst op Gespecialiseerdonderwijs.



Eerste docenttraineeship zit erop: een terugblik
Negen trainees hebben de afgelopen twee jaar op een bijzondere manier de weg gevonden naar het hoger beroepsonderwijs aan De Haagse Hogeschool. Nadat zij waren aangenomen, stonden zij direct drie dagen per week voor de klas en volgden zij twee dagen een traineeprogramma. In die twee dagen bezochten zij workshops, deden ze mee aan inspiratie- en intervisiesessies, deden zij de interne opleidingen Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid en Basiskwalificatie Examinering en werkten ze aan opdra...


"Werken voor een echte opdrachtgever geeft extra motivatie"


Leiden Revisited: terug in de collegebanken!
Tijdens Leiden Revisited kregen alumni van de Rechtenfaculteit de mogelijkheid om zich weer even echt student te voelen. Dit jaar vond het evenement namelijk plaats in de (oude) vertrouwde collegebanken van het Kamerlingh Onnes Gebouw.


Rechtspraktijk in beeld
Woensdag 7 september bezochten de nieuwe eerstejaarsstudenten Rechtsgeleerdheid en Criminologie de Stadsgehoorzaal voor een College Tour met als thema: Strafzaken en de media. Presentatrice Annemarie BrĂ¼ning, bekend van Hart van Nederland, ging hierover in gesprek met professionals uit het vakgebied.


Actueel onderwijsnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.