Doorgaan naar hoofdcontent

Muurschildering van Johanna Westerdijk, pionier in onderzoek naar plantenziekten

 
Muurschildering van Johanna Westerdijk, pionier in onderzoek naar plantenziekten
Utrecht is een nieuwe muurschildering rijker: vanaf Maliesingel 54 kijkt Johanna Westerdijk (1883-1961), de eerste vrouwelijke hoogleraar in Nederland, de voorbijgangers vanuit haar laboratorium aan.


Bouw van dure middelbare school gaat nóg meer kosten


Door de gestegen bouwkosten gaat een nieuwe middelbare school in Deventer meer kosten dan de geplande 30 miljoen euro. Het geld is er waarschijnlijk wel, maar het exacte bedrag is pas in de herfst bekend. En de gemeenteraad moet er dan nog akkoord op geven. De buurt houdt bezwaren tegen de komst van de nieuwbouwschool waar zeker 1.000 leerlingen...



Sexual Harrasement Campaign


Bestaat ook buitenaards leven uit DNA?
Ieder levend organisme op aarde bevat DNA, de genetische code die alle informatie over het organisme bevat. Maar is het buitenaardse leven gebaseerd op dezelfde moleculen als het leven op aarde? 'Ieder levend organisme in het heelal heeft een genetische code nodig,' zegt Emeritus hoogleraar Theoretische Sterrenkunde Vincent Icke in het wetenschappelijke maandblad EOS.


Onmogelijke weersomstandigheden op verre planeten: 'Hoe verder we kijken, hoe raarder weer we zien'
De manier waarop weeromstandigheden ontstaan is op andere planeten natuurkundig gezien hetzelfde als op de aarde. Toch regent het op andere planeten geen water. Dat komt omdat de omstandigheden daar heel anders zijn. Hoogleraar Observationele Astrofysica Ignas Snellen en Universitair docent Yamila Miguel leggen in de NRC uit hoe de weeromstandigheden op verre planeten ontstaan.


Actueel onderwijsnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.