Doorgaan naar hoofdcontent

Meer kans op pijn bij negatieve verwachting over behandeling

 
Meer kans op pijn bij negatieve verwachting over behandeling
Veel mensen ervaren meer pijn na een behandeling als ze al bij voorbaat negatieve verwachtingen hadden. Wat gebeurt er in ons brein? Promovendus Mia Thomaïdou onderzocht hoe onze hersenen pijnsignalen verwerken als we schadelijke bijwerkingen verwachten. Promotie op 7 september.


TPR wisselleerstoel toegekend aan Wannes Vandenbussche
Het Belgische tijdschrift voor privaatrecht (TPR) heeft aan Wannes Vandenbussche een TPR wisselleerstoel aan onze faculteit toegekend voor het academisch jaar 2022-2023.


Minister Dijkgraaf bezoekt internationale introductieweek OWL
Minister Robbert Dijkgraaf (OCW) bezocht maandag de start van de Orientation Week Leiden (OWL), de introductieweek voor internationale studenten van de Universiteit Leiden. De minister verwelkomde de studenten en sprak met hen over hun ambities en de problemen waar zij tegenaan lopen.


Inbeslagname vliegtuigen door Rusland is 'pure diefstal'
Het wordt ook wel de grootste vliegtuigroof ooit genoemd: de inbeslagname van honderden geleasede vliegtuigen door Rusland. De schade voor Westerse vliegtuigleasemaatschappijen is enorm: ze zijn voor zo'n tien miljard dollar aan vliegtuigen kwijt.


Onderwaterarcheoloog Martijn Manders in NOS video over rijkbeladen scheepswrakken
Begin juni vindt de Colombiaanse marine twee eeuwenoude scheepswrakken voor de kust van Cartagena. Ze liggen in de buurt van het wrak van de San José, een Spaans galjoen dat in 1708 verging in een gevecht met de Britten. Naast de bemanning had het schip 200 ton goud, zilver en juwelen aan boord, ter waarde van 16 miljard euro. Van wie is dat goud? En hoe zit dat in Nederland? Hebben wij ook een San José? En wat als je die vindt? In een nieuwe video duikt NOS op 3, samen met archeoloog Martijn Manders, in de wondere onderwaterwereld van de scheepswrakken.


Actueel onderwijsnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.