Doorgaan naar hoofdcontent

De scholen gaan weer beginnen. Pas uw snelheid aan.

 

 
De scholen gaan weer beginnen. Pas uw snelheid aan.

Volgende week gaan de scholen weer open. Met de campagne "De scholen zijn weer begonnen" vraagt Veilig Verkeer Nederland automobilisten rekening te houden met kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs die weer naar school gaan. De gemeente Pijnacker-Nootdorp ondersteunt deze actie van harte en houdt de komende weken extra toezicht bij de scholen.Breng uw kind lopen of met de fietsMeer en meer ouders brengen hun kinderen met de fiets of lopend naar school. Een goede zaak In andere gevallen worden kinderen met de auto naar school gebracht. Rond de scholen is het dan ook een drukte van belang wat vaak voor onveilige en onoverzichtelijke situaties zorgt.Hoe kunt u rekening houden met kinderen?Nader kruispunten langzaam; dan heeft u tijd om op onverwachte situaties te reageren. Haal kinderen in met een veilige afstand en snelheid. Wees voorbereid op onverwachte acties van kinderen: kijk nog een keer extra als u in de buurt van de school of van een schoolroute bent. Het mooist is natuurlijk als alle ouders hun kinderen met de fiets of lopend naar school zouden brengen.Wat kan de gemeente hieraan doen?De gemeente plaatst ieder jaar door de gehele gemeente grote blauwe borden  met daarop de tekst: De scholen zijn weer begonnen, pas uw snelheid aan.De scholen zijn weer begonnen 
Lector Frank van Eekeren neemt afscheid 'Sport heeft gro...
Sport brengt mensen bij elkaar. Dat was het startpunt voor het nieuwe lectoraat Impact of Sport. Drie jaar later verlaat lector Frank van Eekeren De Haagse. "Samen met studenten en bij de sport betrokken organisaties hebben we fantastisch onderzoek uitgezet naar de maatschappelijke relevantie van sport." 
Joni Reef: 'We zitten gevangen in ons eigen perspectief'
Een perspectief, een cel, een levensopvatting: waarin kunnen we wel allemaal niet gevangen zitten? Dit is de vraag die Vrij Nederland stelde aan verschillende experts, waaronder universitair docent en research fellow bij de afdeling Criminologie, Joni Reef.


Actueel onderwijsnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.