Doorgaan naar hoofdcontent

School FvD in Almere onder de radar, omdat er ophef wordt verwacht

 
School FvD in Almere onder de radar, omdat er ophef wordt verwacht


In Almere kunnen circa zes kinderen van start op de zogeheten 'Renaissanceschool' van de politieke partij Forum voor Democratie (FvD). Ralf Dekker, voorzitter van de Tocquevillestichting, geeft aan dat er definitief een plek is gevonden. Dit meldt Omroep Flevoland.



Studentendag Cultuurwetenschappen in Vlaanderen 2022
Op zaterdag 10 september 2022 wordt de jaarlijkse studentendag Cultuurwetenschappen gehouden in Vlaanderen. Dit jaar wordt de dag verzorgd vanuit het Studiecentrum in Antwerpen. We nodigen je van h...


Kerncompetenties van duurzaamheidsprofessionals
Welke competenties moeten duurzaamheidsprofessionals bezitten om succesvol aan transities richting duurzaamheid te werken? Ronald Venn en Paquita Perez onderzochten de sleutelcompetenties voor duur...


Klein molecuul gaat uitzaaien tumorcellen tegen
Leidse chemici wisten met collega's in York en Israël een molecuul te maken dat de weefselstructuur om een tumor heen steviger houdt. Zo kunnen losse tumorcellen niet zo makkelijk uitzaaien. De onderzoekers hebben al patent op het molecuul aangevraagd, maar gebruik hiervan bij patiënten is nog onzeker. Ze publiceerden hun onderzoek 26 juli in het gerenommeerde wetenschappelijke tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).


Leidse wetenschappers te horen op Radio Weetlust
Het radioprogramma Radio Weetlust besteedt elke dag aandacht aan het dagonderwerp van wetenschapsfestival Leiden2022. Verschillende Leidse wetenschappers zijn al te gast geweest bij het radioprogramma.


Actueel onderwijsnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.